STREETFOOD CZYLI TOPOWE PRZEKĄSKI INDYJSKICH ULIC - Tapinder Sharma

Data: 2021-11-08 Godzina rozpoczęcia: 17:00 Prowadzący: Tapinder Sharma

Przed nami kolejny twórczy warsztat kulinarny. Przeniesiemy się w na półwysep Arabski pełen wspaniałych smaków i aromatów.

Tym razem zaprosiliśmy gościa specjalnego. Warsztaty z kuchni indyjskiej poprowadzi Tapinder Sharma! 

Poznajcie Tapiego! 

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.

„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10-ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.

Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania

Wspólnie tego popołudnia poznamy tajniki kuchni INDYJSKIEJ – w ramach nurtu STREETFOOD!

Co Nas czeka?

  • VEG SAMOSA – kultowe pierożki z ziemniaczanym farszem

  • PUDINA CHUTNEY – miętowowo-kolendrowy dip do przekąsek

  • CHOLE KULCHA – smażony pszenny placek podawany z aromatyczną “sałatką” z cieciorki gotowaną w herbacie

  • RAJMA BURGER – wege burgery z ulic Bombaju

  • SABUDANA KHEER – aromatyczny deser z tapioki prosto z Gujratu

  • MASALA CHAI czyli klasyczna herbata parzona na mlek

Zapraszamy serdecznie do zapisów! 

Rejestracja

Informacje o wydarzeniu:

STREETFOOD CZYLI TOPOWE PRZEKĄSKI INDYJSKICH ULIC - Tapinder Sharma
Data wydarzenia:

Cena: 230 zł
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3,5 h
Prowadzący: Tapinder Sharma


Weź udział w warsztatach

Realizacja zaproszenia

Standardowa rejestracja

Podsumowanie zamówienia:

PLN
PLN

2-gi uczestnik

3-ci uczestnik

4-ty uczestnik

Sposób płatności

Zgody i oświadczenia

Zmienne i metadane ukryte