Szkolenie stacjonarne NOWOCZESNE DESERY I TARTALETKI
Prowadzący SZKOLENIE
Artur Wesoły
Stażował w kraju i za granicą: m.in. w niemieckiej restauracji, która od kilkunastu lat utrzymuje jedną gwiazdkę w przewodniku Michelin. Artur jest także magistrem dietetyki – podczas studiów poza działalnością naukową prowadził także warsztaty kulinarne dla starszych i najmłodszych – potrafi okiełznać różnorodną grupę kursantów. Ceni prostą, ale świeżą kuchnię! Jego gastronomicznym ideałem na co dzień jest Jamie Oliver – w swojej prostocie i prawdzie, a także Michel Roux – w klasycznej francuskiej tradycji. Podczas warsztatów stara się przekazać sporą dawkę ciekawostek oraz wiedzy dotyczącej produktu, jego różnorodnej formy i obróbki.
O SZKOLENIU
Nowoczesne desery i tartaletki
Podczas kursu prowadzący Artur Wesoły przeprowadzi Cię przez tajniki przygotowania ciasta półkruchego, na bazie którego wypieczenie ranty do tartaletek, a także podstawy/spody do monoporcji. Przygotujecie wypełnienie do tartaletek, krem czekoladowy, którym udekorujecie tartaletki, czy monoporcje. Przygotujecie również mus, który będzie bazą monoporcji. Wypełnieniem będzie żelka owocowa. Monoporcja będzie zamszowana. Dodatkowo przygotujecie makaroniki, które posłużą do dekoracji tartaletek oraz monoporcji.
Szkolenie będzie prowadzone w małych grupach – zapewniamy ogromną dawkę merytorycznej wiedzy, praktycznych umiejętności – całość opakowana pozytywną atmosferą i dobrym poczucie humoru.