Warsztat kulinarny kuchnia hiszpańska 10.10.2018

W piękną słoneczną środę 10.10.2018 r. w Pracowni Kulinarnej odbyły się warsztaty kulinarne z kuchni hiszpańskiej. Była to część druga warsztatów, która wprowadzała kilka nowych propozycji prosto z Półwyspu Iberyjskiego!

Podczas warsztatów poza tapenadą przygotowywaliśmy także pastę z grillowanego i pieczonego bakłażana z pieczoną papryką.

Wraz z grzankami i przygotowanymi pastami spróbowaliśmy także  zupy krem z pieczonego czosnku i migdałów.

Wszyscy uczestnicy mogli zobaczyć, jak należy podzielić tuszkę królika na elementy kulinarne. Królika podzieliliśmy m.in. na skoki, czy comber.

Nie zabrakło hiszpańskiego klasyku! Paella pojawiła się w wariancie z owocami morza i chorizo.

Wszyscy uczestnicy nauczyli się prawidłowo obierać i oczyszczać krewetki. Dla wszystkich zaskoczeniem była proces oczyszczania kalmarów.

Jeszcze na początku warsztatu zrobiliśmy sobie wspólne zdjęcie!

To był miły i budujący wieczór!

Dziękujemy!  🙂

Zobacz jak wyglądały nasze poprzednie warsztaty kulinarne