Warsztaty kulinarne

Organizowane przez nas warsztaty smaku, poświęcone są kuchniom świata, wybranym produktom lub tematyce sezonowej. Wybierz interesujący Cię warsztat i odwiedź nasze nowoczesne i profesjonalne studio kulinarne, w którym nauczymy Cię kreatywnego podejścia do gotowania i rozwiniemy Twoją kulinarną pasję!
nie przegap 🙂

Harmonogram warsztatów kulinarnych

Nowoczesne tarty i desery

Nowoczesne tarty i desery

Data:
2022-01-17
Godzina:
17:00
Czas trwania: 5 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Warsztaty kulinarne poświęcone tematyce nowoczesnych tart i deserów - kutlowe warsztaty deserowe w naszym studio! Pokażemy Wam podstawowy przepis na ciasto półkruche - zarówno w wersjki jasnej, jak i ciemnej z dodatkiem kakao! Nauczycie się wypiekać spody do tart -...

zapisz się
Włoskie pasta party – by Artur Wesoły

Włoskie pasta party – by Artur Wesoły

Data:
2022-01-14
Godzina:
17:00
Czas trwania: 4,5 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Warsztaty kulinarne w klimacie włoskiego PASTA PARTY! Semolina, mąka 00, jaja i mnóstwo praktycznych umiejętności! Przygotujemy 6 różnych makaronów - pamiętajcie włoska pasta to również włoskie pierożki - nie zabraknie zatem tortellini, czy ravioli! Będzie też...

zapisz się
Wołowina

Wołowina

Data:
2022-01-12
Godzina:
17:00
Czas trwania: 4,5 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Wołowina to produkt charakterystyczny dla wielu kuchni Świata. Każdy element kulinarny tuszy wołowej nadaje się do innego rodzaju obróbki termicznej. Podczas warsztatów postaramy się przygotować wołowinę na kilka sposobów: będziemy smażyli, dusili i piekli. Postaramy...

zapisz się
Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza

Data:
2022-01-21
Godzina:
17:00
Czas trwania: 4 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Ryby - czyli produkt charakterystyczny dla wszystkich kuchni wybrzeży, ale nie tylko! Podczas warsztatów przygotujemy m.in: # Ośmiornica z chrustem z chorizo, salsą z papryki i assiette z ziemniaka # Chrupiący łosoś z puree z dynii, espumą z imbiru i młodymi warzywami...

zapisz się
Makaroniki by Artur Wesoły

Makaroniki by Artur Wesoły

Data:
2022-01-19
Godzina:
17:00
Czas trwania: 3,5 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Warsztaty dotyczące PRZYGOTOWYWANIA MAKARONIKÓW - od podstaw! Warsztaty poprowadzi Artur Wesoły - współzałożyciel Pracowni Kulinarnej - fan deserów - prowadzący warsztaty z nowoczesnych deserów i tartaletek! Artur wyjaśni, jakimi metodami można przygotowywać...

zapisz się
Nowoczesne tarty i desery

Nowoczesne tarty i desery

Data:
2022-01-17
Godzina:
17:00
Czas trwania: 5 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Warsztaty kulinarne poświęcone tematyce nowoczesnych tart i deserów - kutlowe warsztaty deserowe w naszym studio! Pokażemy Wam podstawowy przepis na ciasto półkruche - zarówno w wersjki jasnej, jak i ciemnej z dodatkiem kakao! Nauczycie się wypiekać spody do tart -...

zapisz się
Włoskie pasta party – by Artur Wesoły

Włoskie pasta party – by Artur Wesoły

Data:
2022-01-14
Godzina:
17:00
Czas trwania: 4,5 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Warsztaty kulinarne w klimacie włoskiego PASTA PARTY! Semolina, mąka 00, jaja i mnóstwo praktycznych umiejętności! Przygotujemy 6 różnych makaronów - pamiętajcie włoska pasta to również włoskie pierożki - nie zabraknie zatem tortellini, czy ravioli! Będzie też...

zapisz się
Wołowina

Wołowina

Data:
2022-01-12
Godzina:
17:00
Czas trwania: 4,5 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Wołowina to produkt charakterystyczny dla wielu kuchni Świata. Każdy element kulinarny tuszy wołowej nadaje się do innego rodzaju obróbki termicznej. Podczas warsztatów postaramy się przygotować wołowinę na kilka sposobów: będziemy smażyli, dusili i piekli. Postaramy...

zapisz się
Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza

Data:
2022-01-21
Godzina:
17:00
Czas trwania: 4 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Ryby - czyli produkt charakterystyczny dla wszystkich kuchni wybrzeży, ale nie tylko! Podczas warsztatów przygotujemy m.in: # Ośmiornica z chrustem z chorizo, salsą z papryki i assiette z ziemniaka # Chrupiący łosoś z puree z dynii, espumą z imbiru i młodymi warzywami...

zapisz się

Nie znaleziono żadnych wyników

Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.

Makaroniki by Artur Wesoły

Makaroniki by Artur Wesoły

Data:
2022-01-19
Godzina:
17:00
Czas trwania: 3,5 h
Cena: 210 zł
Prowadzący: Artur Wesoły

Warsztaty dotyczące PRZYGOTOWYWANIA MAKARONIKÓW - od podstaw! Warsztaty poprowadzi Artur Wesoły - współzałożyciel Pracowni Kulinarnej - fan deserów - prowadzący warsztaty z nowoczesnych deserów i tartaletek! Artur wyjaśni, jakimi metodami można przygotowywać...

zapisz się

 

Nie znaleziono żadnych wyników

Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.

Nie znaleziono żadnych wyników

Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.

Nie znaleziono żadnych wyników

Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.

Nie znaleziono żadnych wyników

Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.

niezapomniane chwile

Podaruj warsztaty na prezent

Zbliża się rocznica, urodziny lub inna okazja do świętowania? Nie masz pomysłu? Podaruj bliskiej osobie wyjątkowe zaproszenie na Warsztaty Kulinarne i traf przez żołądek do serca!

My zadbamy o dobrą zabawę i pyszne jedzenie!

Zaproszenie warsztaty kulinarne

rozerwij się po pracy

Warsztaty kulinarne dla firm

Wspólne gotowanie to świetna forma integracji dla grup. Wymaga bowiem interakcji, słuchania siebie nawzajem, współpracy i kontaktu. Gotując, odprężamy się, zmniejszamy napięcie, obniżamy poziom stresu. Jesteśmy bardziej przyjaźni i chętniej otwieramy się na innych.

Warsztaty kulinarne dla firm

Dlaczego?

Warsztaty smaku to nie tylko forma aktywnej rekreacji, ale również kreatywna sztuka odkrywania w sobie nowych obszarów zainteresowań oraz rozwoju. W trakcie zajęć grupowych, występuje podział zadań, praca w grupach oraz wspólne dążenie do osiągnięcia wspólnego celu.
u

Jak?

Zadzwoń do nas lub wypełnij formularz kontaktowy, a my skontaktujemy się z Tobą. Ustalimy dogodny termin oraz wybierzemy atrakcyjny warsztat. Zaplanujemy także w jakiej formie ma zostać przeprowadzony.

Za ile?

Cena grupowej integracji zależeć będzie od rodzaju warsztatu oraz liczby uczestników. Cena zawsze ustalana jest indywidualnie. Zadzwoń i sprawdź ile będzie kosztowała integracja Twojej grupy!
Warsztaty kulinarne wieczór panieński

Warsztaty okazjonalne

Wieczór panieński

Warsztaty kulinarne organizowane z okazji wieczoru panieńskiego pod względem merytorycznym nie różnią się w żaden sposób od innych warsztatów – zarówno tych zorganizowanych dla grup zamkniętych, jak i tych otwartych, na które może zapisać się każdy. Podobnie, jak w ramach innych warsztatów staramy się spersonalizować ofertę i przekazać praktyczne umiejętności dobrze się przy tym bawiąc.

Dlaczego?

Warsztaty kulinarne to nie tylko forma aktywnej rekreacji, ale również wspaniały pomysł na integrację grupy i upamiętnienie tego jedynego, wyjątkowego wieczoru. W trakcie zajęć grupowych, występuje podział zadań, praca w grupach oraz wspólne dążenie do osiągnięcia wspólnego celu. Całość odbywa się w pozytywnej atmosferze z miłą muzyką w tle.

u

Jak?

Zadzwoń do nas lub wypełnij formularz kontaktowy, a my skontaktujemy się z Tobą. Ustalimy dogodny termin oraz wybierzemy atrakcyjny warsztat. Zaplanujemy także w jakiej formie ma zostać przeprowadzony. Podsumowując, spersonalizujemy ofertę stricte pod Twoje oczekiwania.

Za ile?

Cena grupowej integracji zależeć będzie od rodzaju warsztatu oraz liczby uczestników. Cena zawsze ustalana jest indywidualnie. Zadzwoń i sprawdź ile będzie kosztował wymarzony wieczór panieński w Poznaniu.

Warsztaty kulinarne wieczór panieński

Spotkania okazjonalne

Wigile firmowe

Spotkania firmowe organizowane z okazji Wigilii Świąt Bożego Narodzenia to doskonała forma, aby móc spotkać się z całym zespołem przy wspólnym stole, móc porozmawiać i spędzić ze sobą trochę więcej czasu w mniej formalnej atmosferze.

Zaproponowane menu staramy się zawsze maksymalnie spersonalizować, a jego opracowaniem i przygotowaniem zajmują się zdolni kucharze pod przewodnictwem naszego prowadzącego warsztaty Artura Wesołego

Dlaczego?

Kolacja w ramach spotkania okazjonalnego np. Wigilii firmowej to wspaniałe jedzenie w klimatycznym miejscu, zamkniętej sali dostępnej tylko dla Państwa z muzyką w tle. Menu jest opracowanie i przygotowane przez Artura Wesołego – zdolnego szefa kuchni, który cechuje się ogromnym szacunkiem do jedzenia i produktów.

u

Jak?

Zadzwoń do nas lub wypełnij formularz kontaktowy, a my skontaktujemy się z Tobą. Ustalimy dogodny termin oraz wybierzemy wspólnie najbardziej optymlane menu. . Podsumowując, spersonalizujemy ofertę stricte pod Twoje oczekiwania.

Za ile?

Cena grupowej integracji zależeć będzie od rodzaju wybranych dań, ich ilości oraz liczby uczestników. Cena zawsze ustalana jest indywidualnie. Zadzwoń i sprawdź ile będzie kosztowała pyszna kolacja w klimatycznym miejscu na wyłączność

Nasz prowadzący

Artur Wesoły

Artur Wesoły – współpomysłodawca Pracowni Kulinarnej i koordynator eventów warsztatowych. Sam o sobie mówi: „Z miłości do gotowania jestem kucharzem, a z ogromnej pasji do żywienia jestem dietetykiem”.  Artur pomimo młodego wieku posiada już na swoim koncie spore doświadczenie. Gotował w wielu różnych restauracjach i podczas wielu różnych wydarzeń. Pomagał na zaproszenie samego Wojciecha Modesta Amaro przygotowywać kolację w ramach Porsche Gourmet Tour. Szkolił szkolne kadry stołówek w ramach projektu „Szkolne smaki”, pomagał przygotowywać kilkanaście kolacji w ramach cyklu Kina Kulinarnego będącego elementem festiwalu Transatlantyk.

Stażował w kraju i za granicą: m.in. w niemieckiej restauracji, która od kilkunastu lat utrzymuje jedną gwiazdkę w przewodniku Michelin. Artur jest także magistrem dietetyki – podczas studiów poza działalnością naukową prowadził także warsztaty kulinarne dla starszych i najmłodszych – potrafi okiełznać różnorodną grupę kursantów. Ceni prostą, ale świeżą kuchnię! Jego gastronomicznym ideałem na co dzień jest Jamie Oliver – w swojej prostocie i prawdzie, a także Michel Roux – w klasycznej francuskiej tradycji. Podczas warsztatów stara się przekazać sporą dawkę ciekawostek oraz wiedzy dotyczącej produktu,  jego różnorodnej formy i obróbki.

Warsztaty kulinarne Artur Wesoły
Warsztaty kulinarne makaroniki
nasz prowadzący

Anna Berlińska

Anna Berlińska – twórca instagramowego profilu „upiekło mi się”.

Z zamiłowania do słodkości stworzyła instagramowy profil „upieklo mi się”.

Specjalizuje się w pieczeniu makaroników.

Wolne chwile lubi spędzać za obiektywem aparatu, zagłębiając techniki fotografii kulinarnej.

Nasz prowadzący

Tapinder Sharma

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.

„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.

Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

nasza prowadząca

Inessa Kim

Jestem etniczną Koreanką urodzoną i wychowaną w Kazachstanie.

Z wykształcenia – historyk i politolog. W Polsce mieszkam ponad 20 lat.

Przez 6 lat prowadziłam niewielkie Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Brałam udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, byłam uczestniczą drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat), jestem zapraszana jako gość w programie TVP-2 „Pytanie na Śniadanie”.  Od 2013 roku prowadzę warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach, Novotel w Krakowie). Specjalizuję się w kuchniach azjatyckich (koreańska, chińska, japońska)

W 2014 roku wydałam edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego.

Nasza prowadząca

Ina Rybarczyk

Z wykształcenia jest magistrem sztuk pięknych, grafikiem i malarką, jednak życie miało dla mnie inny scenariusz i dodatkowe zajęcie, jakim jest gotowanie i prowadzenie bloga, stało się zajęciem, które na co dzień wykonuje. Na co dzień w moim blogu i mediach społecznościowych zaraż pozytywnych podejściem do życia i promuję zdrową, a przede wszystkim pyszną kuchnię roślinną. Poszukuje nowych, wyjątkowych połączeń smakowych, a także wyszukuje na półkach sklepowych „perełek” i produktów z czystym składem.

Założycielka bloga : truetastehunter.com oraz autorka dwóch książek: ” Łowcy smaków. Kuchnia roślinna, bez glutenu i rafinowanego cukru.”, oraz „Łowcy smaków. Cztery pory roku.”. 🙂

nasza prowadząca

Sandra Lipert

Sandra Lipert jest magistrem dietetyki. Studia I, jak i II stopnia ukończyła na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Swoje umiejętności oraz wiedzę poszerzała nie tylko w murach swojej Uczelni, ale także uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach. Podczas praktyk studenckich oraz stażu zdobyła niezbędne doświadczenie, które obecnie wykorzystuje bilansując i układając jadłospisy. Jej zainteresowania krążą wokół żywienia w chorobach dietozależnych, a także leczenia dietetycznego w nowotworach, dlatego też jej praca licencjacka oraz magisterska dotyczyły stanu odżywienia pacjentów w trakcie chemioterapii. Zdrowy tryb życia nie jest jej obcy – wolny czas spędza aktywnie, ponieważ wie, że wysiłek fizyczny jest równie ważny jak dieta. W wolnych chwilach pasję, którą jest dietetyka wykorzystuje w kuchni eksperymentując i testując różne przepisy.

Zobacz jak to wyglądało

Zobacz nasze poprzednie warsztaty